CE: două proceduri de infringement împotriva României - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

CE: două proceduri de infringement împotriva României

11 March 2014 - 02:03 PM Actualitate

Depozit ecologicComisia Europeană a lansat două proceduri de infringement împotriva României, pentru că nu îşi protejează cetăţenii de efectele gestionării deficitare a deşeurilor şi pentru că nu au fost curăţate două iazuri de decantare la exploatările miniere din Moldova Nouă.

„Comisia Europeană este preocupată de faptul că România nu îşi protejează cetăţenii de efectele gestionării deficitare a deşeurilor. În pofida avertismentelor anterioare, cele mai recente informaţii de care dispune Comisia indică faptul că 19 depozite de deşeuri din România funcţionează încă fără a respecta legislaţia UE privind deşeurile şi depozitele de deşeuri, ceea ce reprezintă un risc grav pentru sănătatea umană şi pentru mediu“, se arată într-un comunicat al CE.

Pentru „a stimula“ România să îşi accelereze acţiunile în acest domeniu, Comisia lansează o procedură de infringement sau „aviz motivat“. De asemenea, se trimite un aviz motivat pentru a solicita României să cureţe două iazuri de decantare din exploatările miniere de cupru şi zinc din Moldova Nouă. Potrivit CE, iazurile de decantare sunt „o sursă majoră de pulberi toxice, care are consecinţe semnificative asupra sănătăţii umane şi asupra mediului“. Comisia este „preocupată“ de faptul că România nu a luat măsurile necesare pentru a controla emisiile.Alte articole in rubrica Actualitate