ECOTIC a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

ECOTIC a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE

01 July 2014 - 02:40 PM Actualitate

Vizita cu ocazia Zilei MediuluiÎn data de 5 iunie 2014, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, Asociaţia ECOTIC a organizat Ziua Porților Deschise la Reciclarea DEEE. Evenimentul a fost dedicat producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice afiliați ECOTIC.

Prin această acțiune Asociaţia ECOTIC împreună cu GreenWEEE din Buzău au adus mai aproape de producători și mass media aspecte concrete ale fluxului de colectare și reciclare corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Printre cei prezenți la acest eveniment s-au numărat, alături de echipa ECOTIC, reprezentanți ai companiilor Samsung România, Metro Cash & Carry, Romtelecom, British American Tobacco, Omnilogic, Vlamir, R.H.S., System Plus, MGT Educational, precum și ai altor companii care au predat responsabilitatea managementului DEEE către ECOTIC.

Vizita la uzina de reciclare GreenWEEE a fost un bun prilej ca producătorii să urmărească întreg procesul de tratare al diferitelor categorii de deșeuri de echipamente electrice și electronice: echipamente frigorifice, monitoare, echipamente electrice de mari și mici dimensiuni, precum și procesul de tratare al deșeurilor de baterii și acumulatori.

Pentru fiecare dintre aceste tipuri de de-șeuri, GreenWEEE deține câte o instalație de tratare specializată. De asemenea, tot în această fabrică funcționează și o instalație de procesare a cablurilor electrice.

„În calitate de reprezentant al grupului de responsabili cu gestiunea deșeurilor din SC Metro Cash & Carry România SRL, îmi face o deosebită plăcere să particip la această acțiune organizată de vechiul și apropiatul nostru partener ECOTIC, care ne-a impresionat plăcut și cu organizarea  specială a acestei acțiuni foarte interesante“, a declarat Ioan Griober, Health and Labour Security Manager în cadrul Metro Cash & Carry România.

În vizită la GreenWEEEECOTIC își dorește ca prin toate acțiunile pe care le desfășoară să dezvolte o comunitate care conștientizează importanța DEEE, care participă activ la colectarea și reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice pentru un mediu curat.

ECOTIC preia cu titlu gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice de la cei peste 400 de producători afiliați organizației, precum și de la instituțiile publice și companiile care au nevoie să se debaraseze de aceste deșeuri. Infrastructura de colectare DEEE a ECOTIC este prezentă la nivelul întregii țări, prin peste 500 puncte de colectare. Accesând http://www.ecotic.ro/consumatori/puncte-colectare-DEEE se poate verifica proximitatea față de un astfel de punct.

„Mă bucur că am avut ocazia să văd mo-dul în care are loc procesul de tratare al DEEE colectate de ECOTIC în numele Romtelecom: instalații de reciclare performante și un management al deșeurilor la standarde interna-ționale. Felicitări, ECOTIC și GreenWEEE!“,  a spus Rodica Eftimie, inspector protecția mediului în cadrul Romtelecom.

Prin vizita organizată la GreenWEEE, ECOTIC a adus mai aproape de cei interesați aspectele concrete ale colectării și reciclării DEEE și a celorlalte deșeuri. Evenimentul organizat de ECOTIC cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului a inclus și o vizită la GreenFiber, unitate de reciclare care face parte din Green Group unde sunt reciclate deșeurile de plastic, precum și la un punct de colectare Sigurec.

„Evenimentul de azi organizat de ECOTIC și Green Group mi-a oferit prilejul aprofundării valorilor reciclării corecte: responsabilitate, mediu mai curat, resurse reutilizate. E bine să înțelegem că și în România reciclarea are loc pe aceste principii“, a spus Florin Costan, reprezentant Intrarom.

„Green Group ne-a aratat că poți valorifica protecția mediului. Nu este o activitate pe termen mediu, ci una pe termen lung, iar mediul mai curat este de fapt o țintă. Echipa ECOTIC este dedicată acestei cauze prin gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Ne bucurăm că suntem alături de această echipă profesionistă“, a declarat Victor Maier, administrator resurse fizice Expert One Research.

„A fost foarte interesant evenimentul organizat astăzi de echipa ECOTIC și echipa GreenWEEE. Nu-mi dădeam seama de complexitatea activităților cuprinse în etapele reciclării deșeurilor. Mă bucur că am participat la vizitele organizate la centrelele de reciclare. Simt că azi am mai învățat ceva util. Felicitări organizatorilor!“, a declarat Vlad Anchievici, Axelle Co.

Pe lângă aceste activități prin care informații concrete despre procesul corect al reciclării DEEE sunt oferite producătorilor direct la sediul firmelor partenere, ECOTIC a participat în decursul timpului la campanii de ecologizare a unor areale și a organizat campanii de plantare pentru a întări mesajul ecologic al acțiunilor asociației. Prin acest mod, util atât producătorilor cât și comunităților, ECOTIC a sărbătorit diverse zile dedicate ecologiei și protejării mediului. Și acțiunea desfășurată în acest an cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului vine ca o continuitate firească a eforturilor pe care organizația le de- pune în sensul asigurării serviciilor de o înaltă calitate producătorilor afiliați, pentru un mediu curat.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate