Codul Silvic a fost respins - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Codul Silvic a fost respins

31 July 2014 - 10:53 AM Actualitate

Pentru că nu a întrunit 203 voturi pentru, plenul Camerei Deputaţilor a respins în data de 24 iunie a.c. proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic, care prevedea, printre altele, limitarea achiziţionării la maximum 30%, de către un operator economic, din volumul disponibil la nivel naţional, dintr-un sortiment industrial de masă lemnoasă, din fiecare specie.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a susţinut că amendamentul referitor la limitarea la 30% a cumpărării din masa lemnoasă a ţării este o măsură benefică, întrucât se dau „şanse egale tuturor firmelor şi se înlătură monopolul pe piaţă“, în condiţiile în care sunt „multe firme mari din străinătate care deţineau mult peste 50% din prelucrarea şi exploatarea masei lemnoase din România“.

În timpul dezbaterilor vicepreşedintele Comisiei de agricultură de la Cameră, Liviu Harbuz, a arătat că prin modificările făcute se urmăreşte, printre altele, „ca administrarea pădurilor să se facă pe baza principiului teritorialităţii, cu soluţii concrete pentru micii proprietari, în vederea exploatării şi valorificării judicioase a resurselor forestiere în condiţiile asigurării integrităţii fondului forestier naţional“.

Deputatul PNL Lucia Varga a spus că parlamentarii liberali nu vor vota pentru acest proiect de lege care a modificat Codul Silvic „în mare grabă“. Rezultatul votului a fost: 198 de voturi pentru, 10 abţineri, 98 de voturi împotrivă.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate