Codul Silvic: Dosare puţine în instanţe şi pedepse mici - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Codul Silvic: Dosare puţine în instanţe şi pedepse mici

31 July 2014 - 10:59 AM Actualitate

Consiliul Superior al Magistraturii susţine că pe rolul instanţelor din România sunt puţine dosare având ca obiect infracţiuni la Codul Silvic, iar pedepsele aplicate sunt minime, de regulă închisoare cu suspendare sau amendă, deşi fenomenul infracţional din acest domeniu este în creştere. În urma verificărilor, ca urmare a informaţiilor transmise de curţile de apel, s-a constatat că există un număr redus al dosarelor având ca obiect infracţiuni silvice, în raport cu numărul total al dosarelor penale înregistrate la nivel naţional.

De remarcat este faptul că nicio persoană juridică nu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni silvice, ci doar persoane fizice. Ca soluţii, CSM a sesizat Ministerul Public şi Institutul Naţional al Magistraturii, pentru ca această din urmă instituţie să includă în programele de pregătire profesională a magistraţilor dezbaterea practicii judiciare şi a normelor incidente. De asemenea, raportul Inspecţiei Judiciare va fi trimis Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în vederea intensificării activităţii de control şi supraveghere.

În domeniul infracţiunilor la Codul Silvic, la nivel naţional, în perioada anilor 2012 - 2014, au fost înregistrate 1.991 de dosare din care au fost soluţionate 1.809.Alte articole in rubrica Actualitate