Confiscări cu 65% mai mari la lemn - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Confiscări cu 65% mai mari la lemn

10 October 2014 - 02:20 PM Actualitate

Aproape 49.000 de metri cubi de material lemnos fără documente legale au fost confiscaţi de poliţişti în primele şapte luni ale anului, cu 65% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPR. De asemenea, poliţiştii au cercetat 1.508 de persoane pentru comiterea de infracţiuni silvice şi au aplicat peste 12.000 de sancţiuni contravenţionale de aproximativ 9.500.000 de lei.

Asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate pentru Poliţia Română, care prin structurile sale specializate de ordine publică a întreprins numeroase activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Activităţile ilegale din domeniul silvic pot fi împărţite în tăieri de arbori puşi în valoare cu încălcarea dispoziţiilor legale, tăieri de copaci nepuşi în valoare (fără drept), evaziunea fiscală generată de comerţul ilegal cu material lemnos, munca „la negru“, falsul şi uzul de fals pentru înlesnirea activităţilor ilegale din domeniul forestier (amenajarea pădurilor, punerea în valoare, tăierea, transportul, prelucrarea, comercializarea). Toate activităţile ilegale menţionate pot fi asociate cu fapte de corupţie.

La nivel naţional în primele şapte luni ale anului Poliţia Română a organizat 13.787 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate