Attila Korodi solicită CE efectuarea plăţilor - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Attila Korodi solicită CE efectuarea plăţilor

13 November 2014 - 01:16 PM Actualitate

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, i-a transmis în  22 octombrie a.c. o scrisoare directorului general al DG REGIO, Walter Deffaa prin care solicită sprijinul Comisiei Europene pentru efectuarea plăților pentru cererile de rambursare aferente POS Mediu, aflate în autorizare la nivelul Comisiei Europene, care au o valoare totală de aproximativ 200 milioane de euro.

„Principala preocupare pe care o avem, până la sfârșitul acestui an, este aceea de a accelera proiectele aflate în implementare, care întâmpină numeroase piedici, în special din cauza faptului că unii contractori se confruntă cu situații de incapacitate de plată, insolvență sau chiar faliment. În acest sens, prioritatea noastră este aceea de a asigura un flux financiar adecvat, la nivelul autorităților contractante“, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Attila Korodi.

În același context, documentul explică măsurile luate la nivelul MMSC, pentru a micșora timpul de procesare a plății către beneficiari, fără ca acest lucru să afecteze sistemul de monitorizare și control. Pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, în cursul anului 2014, Comisia Europeană a transferat până în prezent României suma de 451 milioane euro, la care se adaugă suma de 200,7 milioane euro în procesare la nivelul Comisiei Europene, pentru care a solicitat urgentarea transferului, respectiv 80 milioane de euro în procesare la nivelul Autorității de Certificare și Plată și al Autorității de Management.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate