Împăduriri şi alimentări cu apă în Mureş - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Împăduriri şi alimentări cu apă în Mureş

20 December 2014 - 03:03 PM Actualitate

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a semnat în data de 30 octombrie a.c., la Târgu Mureş, cinci contracte de finanţare în valoare totală de 16,5 milioane de lei, pentru o serie de proiecte din judeţele Mureş şi Covasna.

„Am semnat astăzi două contracte pentru proiecte de împădurire pentru oraşul Luduş şi comuna Râciu, alte două contracte foarte importante pe canalizare, pentru comunele Şincai şi Voivodeni, toate din judeţul Mureş“, a anunţat Attila Korodi. El a spus că cele patru localităţi vor beneficia de finanţări de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi a dat asigurări că vor exista bani. Attila Korodi a precizat că cele două proiecte de împăduriri din Luduş şi Râciu, ca şi cele două proiecte pentru apă şi canalizare de la Şincai şi Voivodeni, vor aduce beneficii mari comunităţilor de acolo. Lucrarea de la Ghelniţa, din judeţul Covasna, este un proiect de apărare împotriva inundaţiilor început de Apele Române, dar care nu a putut fi terminat din lipsă de fonduri şi a fost trecut pe fonduri europene.

La semnarea contractelor a participat şi fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely. „Noi am semnat contracte în 2010-2011 din Fondul pentru Mediu în valoare de 650 de milioane de lei pentru 154 de localităţi, dar din păcate, în 2013 când au pornit aceste programe nu am mai primit banii. Anul acesta, slavă Domnului, Attila Korodi nu numai că a reluat unele programe, dar a și pornit programe noi“, a spus Borbely.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate