INTERPOL îi caută pe cei mai mari criminali împotriva mediului - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

INTERPOL îi caută pe cei mai mari criminali împotriva mediului

21 December 2014 - 12:47 PM Actualitate

Ofiţeri ai InterpolÎncepută în 6 octombrie a.c., operaţiunea Infra Terra (International Fugitive Round Up and Arrest) urmăreşte identificarea şi reţinerea a 139 de fugari suspecţi din 36 de ţări membre ale INTERPOL.

Pentru indentificarea suspecţilor sau acuzaţilor din lista INTERPOL, organizaţia solicită în mod public ajutorul populaţiei în vederea reţinerii şi prezentării în faţa justiţiei. Organizaţia de luptă împotriva criminalităţii internaţionale a făcut o selecţie a celor mai importante cazuri aflate în lucru, cum este de exemplu cel al lui Feisal Mohamed Ali, conducătorul unei reţele importante de trafic ilegal cu colţi de fildeş din Kenya.

Operaţiunea Infra Terra este coordonată de Ioannis Kokkinis, ofiţer de informaţii în unitatea INTERPOL specializată în asigurarea suportului pentru identificarea infractorilor. Pentru a beneficia de sprijinul populaţiei (dar şi pentru conştientizarea acesteia) ofiţerii organizaţiei internaţionale au conceput o campanie media denumită „Turn Back Crime“, în a cărei eficacitate specialiştii îşi pun speranţa.

„Chiar şi cel mai insignifiant detaliu căruia nimeni nu-i acordă vreo importanţă are potenţialul de a furniza o pistă, atunci când este pus în legătură cu informaţiile pe care le deţinem deja“, a subliniat Ioanis Kokkinis.

Infra Terra nu este prima operaţiune de acest gen declanşată de INTERPOL. Organizaţia are deja experienţa unor operaţiuni anterioare, precum Infra-Americas, Infra-SEA (Southeast Asia) sau Infra-Red, desfăşurate în 2010 şi 2012 şi în urma cărora au fost operate circa 600 de arestări şi identificări pe întregul glob.

Fazele iniţiale ale operaţiunii Infra Terra se bazează pe colaborarea investigatorilor din 21 de ţări, desfăşurându-se la sediul Secretariatului General al INTERPOL din Lyon. Detaliile privind identitatea persoanelor căutate şi motivele pentru care suspecţii sunt căutaţi sunt examinate în permanenţă şi trimise în ţările interesate.

Operaţiunea beneficiază de suportul mai multor parteneri care activează în domeniul protecţiei mediului, inclusiv al Consorţiului Internaţional pentru Combaterea Crimelor împotriva Naturii, a Wildcat Foundation, a USAID şi a Comisiei Europene.

Suspecţi căutaţi de Interpol

Nouă dintre cei mai căutaţi suspecţi prezentaţi pe site-ul operaţiunii sunt Adriano Giacobone; Ahmed Kamran; Ariel Bustamante Sanchez; Ben Simasiku; Bhekumusa Mawillis Shiba; Feisal Mohamed Ali; Nicolaas Antonius Cornelis Maria Duindam; Sergey Darminov; Sudiman Sunoto. Detalii despre identitatea lor pot fi găsite la adresa de internet www.interpol.int/News-and-media/News/2014/N2014-220.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate