Se extinde posibilitatea rambursărilor împrumuturilor din surse proprii - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Se extinde posibilitatea rambursărilor împrumuturilor din surse proprii

12 January 2015 - 12:47 PM Actualitate

A fost promulgată Legea privind aprobarea OUG nr. 32/2014 pentru modificarea şi completarea anexei la OUG nr. 198/2005 privind constituirea, alimentarea şi utilizarea Fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii serviciilor publice care beneficiază de asistenţă financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

În expunerea de motive a legii adoptate de Parlament se arată că aceasta „propune extinderea posibilităţii rambursării de împrumuturi din surse proprii ale Operatorilor regionali, prin introducerea formulării «serviciul datoriei», deoarece pentru asigurarea cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri europene pe POS Mediu sunt contractate şi împrumuturi fără garanţia statului sau a autorităţilor locale, astfel încât acestea să nu fie considerate ca fiind «datorie public㻓.

Potrivit documentului, caracterul de urgenţă al acestor modificări este generat de faptul că, începând cu trimestrul II al acestui an, operatorii regionali vor fi în situaţia generală de a face plăţi ale investiţiilor din sursele rambursabile.

Andrei MincuAlte articole in rubrica Actualitate