Guvernul înfiinţează Gărzile Forestiere - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Guvernul înfiinţează Gărzile Forestiere

01 August 2015 - 06:25 PM Actualitate

Guvernul a aprobat în data de 30 iunie a.c. înființarea Gărzilor Forestiere, prin preluarea fostelor comisariate de regim silvic şi vânătoare. Ordonanța de urgență prevede creșterea numărului de posturi pentru personalul silvic de control de la 457 la 617 persoane.

Cele 617 posturi sunt împărţite astfel: 545 posturi personal silvic cu atribuții de control și implementare; 72 posturi persoane cu a-tribuții auxiliare domeniului, din care: 18 posturi persoane cu pregătire juridică, 18 posturi persoane cu pregătire economică și 36 de persoane de alte specialități.

Această suplimentare de personal se face în contextul în care până acum existau doar 399 de persoane cu atribuții de control și 58 care lucrau ca personal auxiliar. Suprafața de fond forestier care revine în prezent unei persoane pentru control se reduce de la 16.403 ha la aproximativ 12.000 ha.

În ultimii ani, tăierea ilegală a pădurilor a luat amploare. Din datele Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice București, Serviciul Inventarul Forestier Național, volumul total de lemn recoltat în perioada 2008-2014 din păduri este estimat la o medie de 26,69 milioane de mc pe an, în timp ce volumul autorizat și recoltat în aceeași perioadă este de aproximativ 17,9 milioane de mc pe an. Cu alte cuvinte în ultimii ani în România s-au furat, în fiecare an, cam 9 milioane de metri cubi de lemn.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate