Fonduri europene pentru formarea profesională a personalului din instituţiile de protecţie a mediului - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Fonduri europene pentru formarea profesională a personalului din instituţiile de protecţie a mediului

01 August 2015 - 06:38 PM Actualitate

Participanţi la proiectMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în data de 9 iulie 2015, la hotel Ramada București Parc, proiectul „Formarea profesională a personalului din autoritățile competente pentru protecția mediului privind evaluarea impactului asupra mediului și evaluarea de mediu pentru perioada 2014- 2020“. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistența Tehnică 2007-2013. Valoarea proiectului este 1.870.173,06 lei (75% FEDER și 25% contribuție națională).

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea condiționalității generale ex-ante referitoare la EIA și SEA prevăzută în Anexa XI a Regulamentului nr. 1303/2013 și în cadrul Acordului de Parteneriat aprobat de CE pentru perioada 2014-2020.

În cadrul proiectului vor beneficia de instruire aproximativ 400 de persoane - responsabili în domeniul reglementărilor din cadrul autorităților de mediu competente (MMAP, ANPM, ARBDD, Agențiile județene pentru protecția mediului), al autorităților de management a programelor operaționale finanțate din fonduri europene și al organismelor intermediare aferente și are ca obiectiv punerea în aplicare a Directivei 2011/92/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului și a Directivei 2001/42/CE privind evaluarea efectelor anumitor planuri și programe asupra mediului. Astfel, proiectul va prezenta toate informațiile necesare privind cerințele e-valuării impactului asupra mediului aplicabile proiectelor cu finanțare din fonduri UE precum și modul în care trebuie utilizate informațiile rezultate din procedurile de reglementare în elaborarea aplicațiilor de finanțare pentru proiectele majore care se transmit Comisei Europene pentru aprobare.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate