Noul site www.ecotic.ro oferă harta interactivă a punctelor de colectare a DEEE şi DBA din România - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Noul site www.ecotic.ro oferă harta interactivă a punctelor de colectare a DEEE şi DBA din România

11 September 2015 - 03:00 PM Actualitate

Site-ul EcoticECOTIC a lansat, într-o nouă abordare tematică și grafică, într-un format prietenos, atât cu utilizatorii PC-urilor sau laptopurilor, cât și cu cei ai dispozitivelor mobile, site-ul www.ecotic.ro. Site-ul oferă acum publicului larg o hartă interactivă pentru localizarea celor mai apropiate puncte de colectare din România, unde pot fi predate ușor și rapid deșeurile electrice și electronice (DEEE), precum și bateriile și acumulatorii uzați (DBA).

Harta națională a punctelor de colectare este accesibilă încă din home page-ul site-ului www. ecotic.ro. Vizitatorul poate identifica ușor, printr-un filtru, cel mai apropiat punct de colectare pentru tipul de deșeu pe care îl deține (electrocasnice mici, mari sau baterii/acumulatori) sau poate permite aplicației să îi detecteze automat locația prin acces la IP. De asemenea, print-un câmp specific, utilizatorul poate căuta și identifica cu ușurință informațiile de care are nevoie din site-ul ECOTIC. Noul site ECOTIC oferă o diversitate de informații, ușor accesibile, referitoare la proiectele în curs, la rezultatele obținute și la acțiunile în care organizația este implicată. Site-ul se adresează atât publicului larg, cât și companiilor care activează în domeniul comercializării echipamentelor electrice, electronice și bateriilor.

Colectarea selectivă a DEEE-urilor și a DBA-urilor este un obiectiv foarte important pentru protecția mediului, însă în același timp un demers dificil și de durată, deoarece necesită o infrastructură de colectare dezvoltată la nivel național, accesibilă publicului larg, precum și o comunicare constantă și eficientă. Astfel, ECOTIC invită publicul să acceseze www.ecotic.ro, mulțumind vizitatorilor pentru popularizarea acestui instrument de informare și educare privind colectarea și reciclarea corectă a DEEE-urilor și DBA-urilor.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Actualitate