Au început examenele pentru inspectorii Gărzii Forestiere - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Au început examenele pentru inspectorii Gărzii Forestiere

15 October 2015 - 11:03 AM Actualitate

La începutul lunii octombrie 2015 au început examenele pentru selectarea inspectorilor care vor activa în structurile regionale ale Gărzii Forestiere, informează Agerpres. „Ştim foarte bine că problema tăierilor ilegale este una dintre cele mai mari probleme în România, ţinând cont că avem probleme şi cu inundaţiile, avem probleme şi cu incendiile. (...) Este neapărată nevoie de implementarea Gărzii Forestiere în perioada următoare. (...) Se vor demara, în maximum două săptămâni, examenele pentru inspectorii Gărzilor Forestiere regionale“, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul MMAP.

Ministrul şi-a exprimat speranţa că activitatea noilor structuri va fi sprijinită atât de poliţişti şi jandarmi, cât şi de administraţiile locale.

„Responsabilitatea acestor inspectori, ţinând cont că remuneraţia lor este la nivelul ANAF-ului, va fi extrem de mare. Dar mizez în continuare pe suportul celor de la Poliţia Română, de la Jandarmeria Română şi nu în ultimul rând pe suportul primarilor, pentru că sunt cei care, deşi nu administrează direct pădurea, sunt administratorii indirecţi ai pădurii“, a mai precizat ministrul Gavrilescu.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate