România a rezolvat 18 dintre cele 28 de proceduri de infringement în domeniul protecţiei mediului - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

România a rezolvat 18 dintre cele 28 de proceduri de infringement în domeniul protecţiei mediului

11 November 2015 - 03:45 PM Actualitate

Ministrul Graţiela Gavrilescu în Parlament (foto: Agerpres)Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a declarat în data de 28 septembrie 2015, în Plenul Parlamentului, că ţara noastră a soluţionat 18 din cele 28 de proceduri de infringement declanșate împotriva României în domeniul protecției mediului, iar în perioada următoare alte patru sunt în procedură de clasare.

„Suntem într-un an crucial, într-un an decisiv pentru problematicile de mediu, deoarece în decembrie a.c., are loc Conferința de la Paris pe schimbări climatice, unde așteptările sunt extrem de mari, iar România, ca membru al UE, este implicată. Am rămas consternată când am văzut că, deși România a avut termene de tranziție generoase la dispoziție, s-au strâns totuși zeci de proceduri de infringement. Nu unul, nu două, nu 10, ci 28, iar din cele 28 de proceduri de infringement care erau declanșate împotriva României, 18 proceduri au fost deja clasate pe data de 26 februarie 2015, pentru că toate demersurile pe care le-am făcut din momentul în care am preluat mandatul, alături de colegii mei, secretari de stat, directori din direcțiile deconcentrate și direcțiile ministerului, am reușit să deblocăm situația“, a declarat Graţiela Gavrilescu.

„În privința managementului deșeurilor, am grăbit introducerea taxei pentru depozitare. Toți cei care nu colectează selectiv vor plăti taxa la groapa de gunoi. Suntem ultimul stat european care nu are o astfel de taxă și nu văd de ce ne miră situația în care suntem astăzi (...) Taxa va regla managementul deșeurilor, în sensul că operatorii de salubritate vor fi impulsionați să se îndrepte către stațiile de sortare/reciclare și populația va colecta selectiv și va avea tarife diferențiate“, a mai precizat ministrul MMAP.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Actualitate