ECOTIC BAT în 2015: creştere şi dezvoltare - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

ECOTIC BAT în 2015: creştere şi dezvoltare

07 March 2016 - 03:09 PM Actualitate

ECOTIC BATECOTIC BAT a încheiat anul 2015 astfel: peste 205 producători afiliați; peste 68 de tone de DBA gestionate; peste 4200 de puncte de colectare DBA la nivel național. În plus, ECOTIC BAT a fost relicențiată și, începând din acest an, poate prelua responsabilitatea pe toate tipurile de baterii.

Anul 2015 a însemnat un an al creșterii pentru ECOTIC BAT. Un an în care organizația și-a crescut cifrele și indicatorii de performanță și a dezvoltat campanii menite să impulsioneze schimbarea și îmbunătățirea obiceiurilor populației.

O astfel de campanie a fost „Și cei mici fac fapte mari“, ajunsă la a treia ediție. Peste 160 de grădinițe și 23.000 de copii au fost implicați în programul eco-educativ al ECOTIC BAT, rezultând astfel 1,6 tone de baterii colectate.

A fost doar unul dintre canalele folosite de organizație pentru colectarea mai eficientă a bateriilor și acumulatorilor uzați. O altă manieră pozitivă și colaborativă de a impulsiona colectarea este dezvoltarea continuă a partenerilor de infrastructură, practic, locații cu trafic intens în care ECOTIC BAT plasează containere de colectare și îndeamnă la acțiune.

La finalul anului 2015, rețeaua de parteneri ECOTIC s-a lărgit: Mega Image, Penny, Vodafone, Altex, Brico Depot, ME- TRO, La doi pași, Rompetrol, Lukoil, Universitatea București, Politehnica, Shop& GO, Internity, Real Hyper Magazine, Romstal, NICORO, Maxi Toys sunt locațiile în care puteți merge oricând și preda bateriile și acumulatorii uzați.

Mesajul ECOTIC BAT e unul clar: dacă există deșeuri extrem de ușor de debarasat, acelea sunt bateriile și acumulatorii. Nimic mai simplu decât să pui în geantă sau în buzunar bateriile care s-au descărcat, în momentul în care decizi să mergi să cumperi altele. Nu sunt grele, nu ocupă spațiu, însă gestul tău atârnă greu în bunăstarea mediului, mai ales dacă devine obișnuință și îi influențează și pe cei din jur. Așadar, colectează!

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Actualitate