Lansarea sistemului informatic, devansat în luna martie - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Lansarea sistemului informatic, devansat în luna martie

07 March 2016 - 04:18 PM Actualitate

Sistem informaticA fost devansată pentru luna martie lansarea sistemului informatic pentru depunerea online a proiectelor europene, deși ar fi trebuit să aibe loc în luna februarie a.c. Decizia a venit ca urmare a identificării unor elemente care necesită îmbunătățiri și simplificare în operaționalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate în urma testării finale a acestuia.

„Inițial am crezut că anumite probleme tehnice le putem rezolva până la 15 ianuarie. Și Windows 10 când s-a pus, a durat câteva luni până când s-a lansat. Serviciul de Telecomunicații Speciale ne ajută, este o echipă care lucrează intens și multe ore pe zi pentru a ne ajuta. Acesta este un sistem extrem de complex. O să fie mai important decât orice sistem pe care îl avem. Este interconectat cu mai multe baze de date astfel încât să eliminăm din problemele și dificultățile pe care le-am avut în prima perioadă. Nu avem ce face, am întârziat cu o lună“, a declarat Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

În anul 2014, a fost lansată aplicația MySMIS 2014, care urmează a fi utilizată de solicitanții și beneficiarii de fonduri europene în relația lor cu autoritățile, pentru a depune proiecte mai rapid și mai simplu, utilizând mediul online, și pentru a-și implementa mai ușor proiectele.

R. B.Alte articole in rubrica Actualitate