16 proceduri de infringement pe mediu pentru România - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

16 proceduri de infringement pe mediu pentru România

09 July 2016 - 09:35 AM Actualitate

PădureDin păcate, la ora actuală România are pe listă 16 proceduri de infringement în domeniul Mediului, dintre care două, care se referă la netranspunerea în legislație a acquis-ului de mediu, au fost deja rezolvate, potrivit Agerpres.

„În ceea ce privește cele 10 proceduri declanșate pentru aplicarea incorectă a legislației au fost luate măsuri pentru îmbunătățirea calității actelor de reglementare, întărirea controlului modului de aplicare a legislației atât prin realizarea de controale periodice, planificate, cât și inopinate, consolidarea capacității instituționale, și mă refer în special la înființarea recentă a Gărzilor Forestiere, mărirea cuantumului amenzilor. Din păcate, atât legea Gărzilor Forestiere, cât și cea referitoare la contravențiile din sectorul silvic stau, de luni bune, în Parlament, fără să observăm vreo evoluție“, a declarat Cristiana Pașca-Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Potrivit datelor MMAP, la sfârșitul a-nului 2014 România avea 28 de proceduri de infringement, dintre care 19 au fost clasate un an mai târziu.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate