Final de etapă: Caravana ECOTIC merge mai departe! - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Final de etapă: Caravana ECOTIC merge mai departe!

09 July 2016 - 12:00 PM Actualitate

Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei EcoticProiect: Caravana ECOTIC
Durată: noiembrie 2014 - iunie 2016
Scop: informarea asupra necesității colectării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE); colectare efectivă de la populație a acestor tipuri de deșeuri
Vizitatori: 150.000 (dintre care 85.000 elevi)
Școli vizitate: 206
DEEE colectate: peste 7000 buc

Pornit în noiembrie 2014, proiectul Caravana ECOTIC este unul dintre cele mai ample proiecte de conştientizare în domeniul colectării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), co-finanţat prin programul Life+ al Uniunii Europene. Evenimentul oficial de încheiere a avut loc pe 2 iunie 2016, la Grădina Verona - Cărtureşti.

„Caravana merge mai departe!“ a fost mesajul pe care l-a transmis Asociația ECOTIC cu această ocazie, pentru că evenimentul a marcat, în același timp, finalul oficial al proiectului, dar și relansarea acestuia, ținând cont de rezultatele foarte bune obținute și solicitările continue venite din țară pentru vizite ale Caravanei ECOTIC. Așadar, expoziția itinerantă de echipamente electrice și electronice merge mai departe!

În cadrul evenimentului a fost organizat și un atelier de reciclare, la care au participat 30 de elevi ai Școlii Nicolae Labiș din București. Alături de Ecoterrian, copiii au arătat cum se pot transforma creativ câteva deșeuri de echipamente electrice și electronice. Șoricei, regi, ba chiar și un Dumbo electric au făcut deliciul participanților la eveniment, în cadrul unei expoziții inedite oferită de micuții activiști.

La Atelierul de reciclare

„Când am dat startul Caravanei ECOTIC aveam, desigur, stabilite nişte obiective. Aveam preocupări pentru că ni se păreau ținte curajoase, ținând seama de gradul scăzut de conștientizare în rândul populației în legătură cu deșeurile de echipamente electrice și electronice. Finalul proiectului ne arată ținte depășite. Un singur exemplu: ne propuseserăm să ajungem în 150 de școli până la finalul proiectului. Până azi, Caravana ECOTIC a vizitat 206 școli și, după cum ați văzut, va continua și în alte zone ale țării!“, a spus Valentin Negoiță, președintele Asociaţiei ECOTIC.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Actualitate