Furtună la Apele Române stârnită de o scrisoare deschisă - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Furtună la Apele Române stârnită de o scrisoare deschisă

08 November 2016 - 03:07 PM Actualitate

O scrisoare deschisă trimisă în data de 21 octombrie 2016 premierului Dacian Cioloș, semnată de un lider sindical, tulbură Apele Române.

„România se confruntă cu distrugeri materiale și pierderi de vieți omenești din cauza inundațiilor pe care ANAR ar trebui să le combată. Bani au fost, dar din păcate au fost cheltuiți pe investiții supraevaluate și inutile care i-au îmbogățit pe cei care au condus destinele Apelor Române și pe prietenii acestora“, se arată în scrisoarea deschisă.

Scrisoarea conţine o serie de informaţii privind activităţile ANAR, în special de la filiala sa din judeţul Mureș. Conform acesteia, bugetul ANAR a fost devalizat din 2010 până acum cu peste 500 de milioane de euro. Numai dintr-un contract supraevaluat privind achiziționarea a 46 de camioane s-a încasat un comision de 200.000 de euro.

Scrisoarea conţine date detaliate referitoare la deturnări de fonduri şi complicităţi politice la Apele Române şi vine în susţinerea unor sesizări similare privitoare la activitatea ANAR.

Premierul Dacian Cioloş a dispus un amplu control la această instituţie subordonată Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.    M. D.Alte articole in rubrica Actualitate