Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică Ghidul Compost - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică Ghidul Compost

10 December 2016 - 12:58 PM Actualitate

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează în dezbatere publică Ghidul Compost, prin care cetățenii vor putea beneficia de finanțare pentru gestionarea deșeurilor biodegradabile în gospodării. Prin intermediul primăriilor, fiecare gospodărie va putea beneficia de o unitate de producere a compostului din deșeuri menajere biodegradabile, în funcție de nevoi. Unitățile de compostare vor descompune deșeurile biodegradabile și le vor transforma în compost, care va putea fi utilizat ca îngrășământ organic.

La compostarea individuală nu există costuri de colectare, mărunțire sau aerisire, iar investiția inițială este mult mai mică față de compostarea centralizată. Costurile sunt reduse, iar tehnologia nu implică consum energetic sau poluare. Unitățile de compostare au o durată de viață de 20-30 de ani și nu necesită mentenanță.

Suma alocată programului din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu este de 50 de milioane lei și poate acoperi aproximativ 40 de unități administrativ-teritoriale care vor echipa circa 100.000 de gospodării.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Actualitate