Pază gratuită pentru păduri - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Pază gratuită pentru păduri

10 December 2016 - 01:00 PM Actualitate

Proprietarii care dețin păduri cu suprafețe mai mici sau egale cu 30 de hectare vor beneficia de servicii gratuite de pază, informează un comunicat al Executivului.

Guvernul a adoptat printr-o hotărâre schema de ajutor de minimis, respectiv schema de ajutor social pentru asigurarea serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor fizice și juridice pentru proprietăți mai mici sau egale cu 30 de hectare.

„Hotărârea de Guvern este valabilă pentru perioada 2016 - 2020, valoarea totală a ajutorului ce va fi acordat fiind estimată la 248,9 milioane lei, iar numărul beneficiarilor la circa 2 milioane pentru întreaga perioadă. Suprafața totală a proprietăților mai mici sau egale cu 30 hectare este de aproximativ 580.000 de hectare. Pentru anul 2016 se estimează că va fi acordată suma de 14,5 milioane lei, fonduri asigurate în bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin rectificarea bugetară adoptată de Guvern în luna august. Începând cu anul 2017, valoarea estimată care se va aloca anual de la bugetul de stat pentru finanțarea acestei scheme de ajutor de minimis este de 58,6 milioane lei“, se arată în comunicatul citat.

Plata sumelor care se vor acorda în baza acestui act normativ se va face către ocoalele ce asigură serviciile silvice, pe baza contractului de administrare/servicii încheiat conform prevederilor legale.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate