Incinerator de deşeuri pe terenul SRI-ului - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Incinerator de deşeuri pe terenul SRI-ului

10 December 2016 - 01:14 PM Actualitate

Depozit ilegalConsilierii generali ai Capitalei au adoptat pe 31 octombrie a.c. o hotărâre prin care solicită Guvernului să aprobe trecerea din administrarea Serviciului Român de Informații în proprietatea Municipiului București a unui teren de 110.133 mp de pe șoseaua Chitila pentru amplasarea unei centrale de incinerare a deșeurilor.

Într-o adresă a primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, se arată că cele trei gropi de gunoi din nordul Bucureștiului afectează viața cetățenilor, le periclitează sănătatea și distrug mediul înconjurător. Edilul a declarat că a adunat de la cetățeni 30.000 de semnături împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex și a incineratorului Stericycle și a precizat că, la ultimele măsurători, hidrogenul sulfurat din emisiile acelor gropi de gunoi depășea de aproape șase ori valorile limită admise.

„Primăria Sectorului 1 are în plan construirea unei centrale de cogenerare de înaltă eficiență. Aceasta va folosi deșeurile menajere pentru a produce energie electrică, apă caldă și căldură (…). Zona unde va fi amplasată centrala va fi protejată de o lizieră verde pentru a reduce la minimum orice efect secundar care ar putea rezulta din procesul de ardere a deșeurilor.

Totodată, prin selecția automată a deșeurilor menajere dorim să reintroducem în circuitul economic plasticul, sticla, metalele“, a spus primarul Sectorului 1. După preluarea terenului, zona, care acum este o groapă de gunoi ilegală, va fi salubrizată.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate