Pădurile vor fi păzite cu ajutorul sateliţilor - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Pădurile vor fi păzite cu ajutorul sateliţilor

16 January 2017 - 01:29 PM Actualitate

Cristiana Paşca-Palmer, fostul ministru al Mediului, Apelor şi PădurilorRomânia are o nouă aplicație dedicată sectorului forestier - Portalul exploatărilor legale și transporturilor de masă lemnoasă. Noul sistem care operează cu imagini satelitare a costat 30.000 de euro, iar firma care a implementat proiectul și de la care ministerul de resort a achiziționat codul-sursă este Indaco, a precizat Cristiana Pașca-Palmer, ministrul Mediului.
„Astăzi (9 decembrie 2016 - n.r.) lansăm un nou sistem prin care sper să punem pe butuci tăierile ilegale de lemn din România. Sistemul este un portal web, disponibil la adresa inspectorulpadurii.ro. Prin noua aplicație, orice tăiere ilegală va genera o alertă către organele abilitate. Sistemul este deja creat, iar în perioada următoare se vor încărca datele în acesta.
Portalul are o un dublu rol și o dublă interfață: pe de o parte, este un instrument de lucru inovativ pentru autoritățile responsabile cu controlul silvic, respectiv Garda Forestieră, Poliția Română, Jandarmeria.

Inspectorul pădurii

De asemenea, orice cetățean poate intra să vadă ce se întâmplă în pădurile din România, în mod real, respectiv cine taie, unde taie, cât taie, cu acordul cui taie, de unde încarcă marfa și posibilele tăieri ilegale acolo unde este cazul“, a explicat Palmer.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate