Ministerul Mediului s-a împărţit între ALDE şi PSD - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Ministerul Mediului s-a împărţit între ALDE şi PSD

09 February 2017 - 03:10 PM Actualitate

Daniel Constantin, ministrul MediuluiFostul Minister al Mediului, Apelor şi Pădurilor s-a împărţit, conform algoritmului, între membrii coaliţiei de guvernare. Ministerul Mediului, condus de Daniel Constantin, a revenit ALDE, iar Ministerul Apelor şi Pădurilor, condus de Adriana Petcu, a revenit PSD.

Copreşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Daniel Constantin s-a născut pe data de 26 iunie 1978, la Piteşti. Este de profesie inginer, absolvent al Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, promoţia 1997-2002. Din punctul lui de vedere, marea problemă a ministerului pe care îl conduce este gestionarea deşeurilor. „Faptul că România nu are un Plan Naţional de Gestionare a Deşeurilor este un lucru rău. Există o legislaţie care tot a fost amânată, iar prorogarea taxei penalizatoare pe deşeuri nu a făcut bine. Abia acum, de la 1 ianuarie 2017, va intra în vigoare taxa pe gunoiul depozitat la groapă, în valoare de 80 de lei pe tonă“, spunea ministrul la preluarea mandatului.

Adriana Petcu este inginer hidrotehnician şi a deţinut funcţia de director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa. Deşi este o specialistă recunoscută în domeniul apelor, pentru ea domeniul forestier este unul mai puţin cunoscut. În cadrul audierilor parlamentare, Adriana Petcu a declarat că va avea însă în subordine specialişti în acest domeniu.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate