România are 109 depozite neconforme de deșeuri și 10 proceduri de infringement - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

România are 109 depozite neconforme de deșeuri și 10 proceduri de infringement

03 April 2017 - 02:52 PM Actualitate

Remus Borza, președintele Comisiei pentru Mediu din Camera DeputațilorÎn cadrul unei ședințe desfășurate la Parlament pe 21 martie a.c., președintele Comisiei pentru Mediu din Camera Deputaților, Remus Borza, a declarat că România are 10 proceduri de infringement pe probleme de mediu și 109 depozite de deșeuri neconforme. La dezbaterile ședinței informale a fost prezent și ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Remus Borza a afirmat că: „Avem probleme de managementul deșeurilor, avem 109 depozite de deșeuri neconforme. Sunt iarăși probleme de poluare și la București și în alte orașe și în chestiuni legate de reciclare, în special pe zona de deșeuri electrice sau electronice, avem probleme legate de poluarea producătorilor de energie electrică pe bază de cărbune. Am vrut să avem o abordare comună împreună cu specialiști din cadrul Ministerului Mediului, să putem găsi formulele optime pentru ca într-un termen rezonabil, ideal cât mai repede cu putință, să putem implementa acele directive europene, să putem implementa în legislația internă acquis-ul comunitar, astfel încât să evităm, pe ultima sută de metri, acele sancțiuni ale Comisiei Europene“.

Parlamentarul a adăugat că în România „vedem munți de gunoaie“, iar țara noastră acumulează în fiecare an aproximativ 5 milioane de tone de deșeuri menajere pe care nu reușește să le recicleze sau să le valorifice. „Suntem probabil singura țară la nivelul UE care încă nu are instalație de ardere, de reciclare a acestor deșeuri menajere. Sunt vreo cinci proiecte de lege în dezbatere pe agenda Comisiei de Mediu și avem nevoie de sprijinul instituțiilor de resort, al ministrului Mediului, pentru a putea veni cu amendamente și pentru a da o legislație clară și care să nu discrimineze anumiți jucători din piață“, a mai precizat oficialul.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate