Parlamentul obligă primăriile să colecteze selectiv - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Parlamentul obligă primăriile să colecteze selectiv

06 July 2017 - 09:12 AM Actualitate

Colectare selectivăPlenul Camerei Deputaților a adoptat, în data de 13 iunie 2017, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 68/2016 pentru modificarea Legii privind regimul deșeurilor, prin care impune autorităților locale colectarea separată a deșeurilor pe patru fracții: hârtie, metal, plastic și sticlă și dă posibilitatea primăriilor să aplice sistemul „Plătești cât arunci“.

Ordonanța introduce obligații etapizate privind nivelul de pregătire pentru reutilizare, reciclare și alte operațiuni de valorificare materială și pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare a deșeurilor municipale. Noul act normativ impune operatorilor economici care efectuează operații de colectare și transport de deșeuri obligația de a le livra și transporta numai la instalații autorizate pentru efectuarea operațiunilor de sortare, tratare, reciclare și depozitare, obligații greu de îndeplinit însă, în condițiile în care Sistemele de Management Integrat al Deșeurilor nu sunt funcționale în România.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr. 211/2011, în vederea transpunerii corecte și complete a Directivei 2008/98/ CE.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate