Premierul va urmări personal absorbția fondurilor europene - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Premierul va urmări personal absorbția fondurilor europene

10 August 2017 - 02:46 PM Actualitate

Premierul Mihai TudosePotrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Mihai Tudose a avut pe 12 iulie a.c. o întâlnire de lucru cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb. Șeful Executivului a cerut celor doi miniștri să pregătească până la 20 septembrie simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbția fondurilor europene.

„Voi urmări personal tot acest efort de îmbunătățire a absorbției fondurilor europene. Avem nevoie de acești bani pentru a susține creșterea economică. Miniștrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel încât să recuperăm întârzierile“, a declarat Tudose.

Premierul le-a cerut miniștrilor Shhaideh și Plumb să se asigure că procedurile necesare pentru începerea construcției celor trei spitale regionale pot fi finalizate până la sfârșitul acestui an, astfel încât lucrările să înceapă din 2018. Conform comunicatului, Mihai Tudose a declarat: „Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm și noi procedurile de achiziție publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv“.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Actualitate