București: amenzi pentru gunoaiele de pe străzi - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

București: amenzi pentru gunoaiele de pe străzi

01 September 2017 - 03:21 PM Actualitate

Gunoaie pe stradăLa inițiativa Primăriei Generale, la începutul lunii august a.c., Poliția Locală a Municipiului București a controlat 297 de străzi bucureștene și a constatat că în 376 de locuri fuseseră depozitate gunoaie pe domeniul public. Ca urmare, toți operatorii de salubritate au fost amendați cu câte 5.000 de lei și au fost avertizați că trebuie să ridice de urgență respectivele deșeuri. „În peste 370 de locații, oamenii își aruncaseră pe stradă resturile de mâncare sau alte deșeuri menajere, mormanele de gunoi nefiind colectate de operatorii de salubritate. În multe locuri, alimentele din sacii menajeri intraseră în putrefacție din cauza caniculei, iar în altele serveau ca hrană pentru șobolani. Acțiunea (...) a presupus verificarea modului în care își fac treaba operatorii autorizați să presteze servicii de salubrizare stradală“, a precizat într-un comunicat Poliția Locală a Municipiului București.

În doar câteva ore de inspecție, în toate zonele capitalei au fost identificate foarte multe depozite de gunoaie: sectorul 1 (78), sectorul 2 (88), sectorul 3 (54), sectorul 4 (31), sectorul 5 (66), sectorul 6 (59).

Astfel de controale vor fi întreprinse în mod sistematic, pentru a împiedica transformarea străzilor Bucureștiului în „rampe de gunoi“. Conform comunicatului, ”temperaturile ridicate (...), nepăsarea unor cetățeni, dar și activitatea deficientă a operatorilor de salubritate pot crea riscuri grave pentru București“.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Actualitate