Bilanț: un an de UrbanWINS - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Bilanț: un an de UrbanWINS

05 October 2017 - 12:08 PM Actualitate

UrbanWINSPartenerii proiectului UrbanWINS s-au reunit pe 13 și 14 septembrie la București pentru a prezenta bilanțul primului an. Peste 60 de participanți din cele 27 de organizații europene partenere au prezentat la Arcub Gabroveni rezultatele obținute, au dezbătut aspectele prioritare și au stabilit pașii următori. Gazda evenimentului a fost Primăria Municipiului București, partener în proiect.

Bucureștiul reprezintă un oraș pilot în UrbanWINS, iar PMB va dezvolta și testa în cadrul proiectului un Plan Strategic de Prevenire și Management al deșeurilor în Capitală.

La întâlnire au fost prezenți și membri ai Consiliului Consultativ European al UrbanWINS (European Advisory Board), experți externi din domeniul protecției mediului care au acceptat să-și ofere sprijinul în monitorizarea și evaluarea proiectului.

În primul an de proiect au fost selectate cele mai relevante companii, organizații și instituții publice din domeniul managementului deșeurilor și s-au desfășurat interviuri pentru identificarea celor mai bune strategii și practici de gestionare a deșeurilor din cele 6 țări implicate (Austria, Italia, Portugalia, România, Spania și Suedia).

Au fost de asemenea organizate întâlniri (agore) față în față și online pentru a defini în mod participativ obiective și indicatori pentru dezvoltarea unor Planuri strategice de prevenire și management al deșeurilor. Acestea vor fi implementate cu sprijinul participanților la sesiunile de dezbateri, iar întâlnirile vor continua și în 2018.

Proiectul, finanțat prin programul Orizont 2020 al Comisiei Europene, se desfășoară pe o durată de 3 ani și este coordonat de Municipalitatea Cremona din Italia, în parteneriat cu 26 de participanți internaționali. În România, partenerii sunt: Primăria Municipiului București, Asociația ECOTECA, Asociația ECOTIC, Global Innovation Solution, Asociația ENVIRON și Romania Green Building Council.

Matei DumitruAlte articole in rubrica Actualitate