Record Rabla Clasic. Apare RO-LA - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Record Rabla Clasic. Apare RO-LA

11 November 2017 - 12:24 PM Actualitate

Guvernul a suplimentat bugetul pentru Programul Rabla Clasic cu aproximativ 25 milioane de lei și a oferit 3.800 de vouchere în plus, care s-au epuizat într-un interval record, de numai 30 de minute. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat: „Asta înseamnă că românii doresc să-și reînnoiască parcul auto, doresc să circule într-un mediu curat și sănătos și să circule în siguranță pe drumurile patriei“.

Executivul a alocat de asemenea 10 milioane de lei pentru demararea Programului RO-LA, care vizează reducerea poluării, noxelor și emisiilor de CO2. Transportul de tip RO-LA este o formă de transport combinat, în care vehicule rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferată, în trenuri cu vagoane specializate, iar încărcarea și descărcarea se realizează în terminale speciale, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie și prin rulare pe roțile proprii. Șoferii vor putea însoți vehiculele pe durata transportului feroviar, călătorind în vagoane cușetă sau vagoane de clasă.

Programul RO-LA se înscrie în politica națională a României în domeniul energiei din surse regenerabile privind economia de energie și creșterea eficienței energetice, componente importante ale pachetului de măsuri necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru respectarea Protocolului de la Kyoto la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate