Deponeul Chiajna-Rudeni, închis temporar - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Deponeul Chiajna-Rudeni, închis temporar

06 December 2017 - 12:55 PM Actualitate

Compania Iridex, operatorul depozitului de deșeuri Chiaj-na-Rudeni, a fost amendată cu 60.000 lei și activitatea deponeului a fost suspendată până la înnoirea autorizației de mediu, precizează un comunicat al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) din 10 noiembrie 2017.

Garda de Mediu a efectuat un control la rampa Chiajna-Rudeni pe 1 noiembrie 2017. „În urma verificărilor, s-a constatat că operatorul a continuat depozitarea deșeurilor pe amplasament, deși valabilitatea autorizației integrate de mediu expirase. Ca urmare a acestui fapt, operatorul a fost sancționat de către comisarii GNM cu amendă contravențională în valoare de 60.000 lei. De asemenea, a fost dispusă sancțiune complementară de suspendare a activității până la emiterea unei noi autorizații integrate de mediu“ - precizează comunicatul. GNM a mai controlat operatorul între 12 și 29 septembrie a.c., când a dispus zece măsuri de remediere a neregulilor constatate.

Potrivit comunicatului, în prezent niciunul dintre cele trei depozite conforme de deșeuri ce deservesc Bucureștiul nu deține acte de reglementare, toate fiind în procedură de autorizare.

AgerpresAlte articole in rubrica Actualitate