În ce condiții se face restituirea taxei auto - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

În ce condiții se face restituirea taxei auto

12 February 2018 - 02:02 PM Actualitate

Taxa autoPersoanele care vor să recupereze taxa auto trebuie să depună o cerere până pe 31 august 2018. Orice solicitare ulterioară nu va mai fi soluționată.
„Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și dobânzile aferente stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive, precum și cheltuielile bănești stabilite de aceste instanțe și orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită, pentru care la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență nu au fost emise decizii de soluționare a cererii de restituire, precum și cele care devin executorii după data de 31 august 2018“, arată normele metodologice pentru aplicarea OUG nr. 57/2017.
Restituirea taxei se face în urma unei cereri la care să se atașeze dovada de achitare a taxei (chitanța fiscală sau extrasul de cont), cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului. Contribuabilii au dreptul la dobândă pentru perioada dintre data perceperii taxei și data restituirii, aceasta fiind de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.
Taxa pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante de la autovehicule se restituie până la 31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule între 1 septembrie 2018 și 31 martie 2019.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Actualitate