Campania ECOTIC „Orașe Curate“ continuă în 2018. Primele două opriri: la Galați și Brăila - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Campania ECOTIC „Orașe Curate“ continuă în 2018. Primele două opriri: la Galați și Brăila

06 April 2018 - 10:36 AM Actualitate

Oraşe curateOrașe Curate, campania itinerantă ECOTIC dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban a luat startul și în acest an. În martie 2018, încă două localități s-au înscris pe lista Orașelor Curate: Galați și Brăila.

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare a populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate“ este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și le pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania a luat startul în două orașe: Galați și Brăila, cu sprijinul Ministerului Mediului, al autorităților publice și de mediu locale și al companiilor de salubritate. În luna martie 2018, locuitorii din Galați și Brăila au fost încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Au fost puse la dispoziție servicii de preluare de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice mari și voluminoase.

Campaniile din Galați și Brăila continuă în anul 2018 programul național „Orașe Curate“, un program itinerant al Organizației ECOTIC dedicat colectării DEEE în mediul urban.
Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.  ECOTIC

Orașe Curate în 2016-2017:
29 de campanii;
300.000 de persoane;
50 tone DEEE colectate.Alte articole in rubrica Actualitate