Numărul turiștilor străini din Deltă a scăzut cu 50% - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Numărul turiștilor străini din Deltă a scăzut cu 50%

10 May 2018 - 01:55 PM Actualitate

Delta Dunării (foto Agerpres)Numărul turiștilor străini în Deltă a scăzut cu aproximativ 50% în ultimii trei ani, arată datele Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Dacă în 2015 Delta era vizitată de 36.950 de străini, în anul următor au fost 22.097, iar în 2017 doar 18.111.
Guvernatorul Rezervației, Mălin Muşetescu a explicat scăderea numărului turiștilor străini prin lipsa de educație în domeniul turismului și în cel al protecției mediului a unor operatori turistici. „Un belgian a făcut reclamații anul trecut cu poze că un turoperator s-a dus cu turiștii până în cuibul pelicanului creț, într-o zonă strict protejată. Am fost întrebați cum de se întâmplă asta. Suntem și noi de vină și cei care fac turism și care nu au educația necesară“, a declarat Muşetescu.
În Rezervație sunt autorizați să desfășoare activități de turism 206 agenți economici. „O campanie de educare și conștientizare a valorii Rezervației ar fi binevenită și intră în atribuțiile ARBDD. Vrem să organizăm întâlniri cu operatorii turistici din Deltă, dar avem nevoie și de sprijinul lor“, a precizat guvernatorul Rezervației.
Zonă umedă de importanță internațională, Delta Dunării are o suprafață de 4.455 de kilometri pătrați, din care 84% se află pe teritoriul României, iar restul pe cel al Ucrainei. Inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural și Natural al UNESCO, rezervația este considerată un muzeu viu al biodiversității, cu peste 30 de tipuri de ecosisteme.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate