Ajutor de stat pentru industria reciclării - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Ajutor de stat pentru industria reciclării

06 September 2018 - 03:16 PM Actualitate

ReciclareMinistrul Mediului, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, a anunțat că în noiembrie va fi lansat ghidul de finanțare pentru o schemă de ajutor de stat de 40 milioane de euro destinată repornirii industriei de reciclare.
„Cei care doresc să dezvolte afaceri sau au deja afaceri în domeniul reciclării să poată să se retehnologizeze sau să își completeze tehnologia, astfel încât această industrie să producă mai multe locuri de muncă. Va fi o creștere de patru ori față de cele care sunt create la depozitele de deșeuri“, a declarat ministrul. Proiectul va fi finanțat din Fondul pentru Mediu.
Veniturile estimate a fi încasate la Fondul pentru Mediu în anul 2018 sunt de aproape 1,121 miliarde de lei, mai mult decât dublu față de cuantumul anunțat la începutul anului, respectiv 406,242 milioane lei, reiese din nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al instituției. Valoarea totală a cheltuielilor estimate a fi făcute din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu în acest an se va situa la 1,231 miliarde de lei, aproape dublu față de suma anunțată inițial, de 552,780 milioane lei.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate