Eco-vouchere pentru bucureşteni - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Eco-vouchere pentru bucureşteni

06 September 2018 - 03:32 PM Actualitate

PoluareÎn perioada 2018 - 2019 Primăria Capitalei urmează să acorde 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare pentru achiziționarea de autovehicule cu nivel redus de emisii, obiecte electronice sau electrocasnice în schimbul predării spre casare a mașinilor uzate, conform unui proiect recent adoptat. Beneficiarii voucherelor pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reședința în București, care nu au obligații de plată la bugetul local. Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu un grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere se va desfășura pe baza unui regulament elaborat de o comisie formată din specialiști din cadrul aparatului de specialitate al primarului general.
Gabriela Firea a precizat că în baza eco-voucherelor vor putea fi achiziționate mașini Euro 6 sau electrice, motorete, motociclete sau biciclete electrice. Edilul a menționat că în urma discuțiilor cu reprezentanții majorității a fost avansată ideea utilizării eco-voucherelor și la achiziționarea de produse electronice și electrocasnice. Astfel, proiectul inițial a fost modificat printr-un amendament conform căruia prin eco-vouchere pot fi achiziționate și obiecte electrocasnice sau electronice de clasă energetică superioară.
Unitatea de implementare va fi constituită prin dispoziție a primarului general, iar sumele necesare vor fi asigurate din bugetul local al municipiului.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Actualitate