Bilanțul Ministerului Apelor și Pădurilor la finalul primelor şase luni ale anului - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Bilanțul Ministerului Apelor și Pădurilor la finalul primelor şase luni ale anului

06 September 2018 - 03:37 PM Actualitate

La bilanţMinistrul Ioan Deneș a prezentat raportul „Realizările din domeniile Ape, Păduri și Cinegetic după șase luni de activitate a Cabinetului Viorica Dăncilă“, care include și acțiuni mai puțin cunoscute decât cele de prevenirea inundațiilor sau protejarea pădurilor.
Astfel, documentul menționează că în Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru „Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii și a gestionării riscurilor“ au fost propuse 49 de proiecte de finanțare, dintre care 13 au fost selectate și se află în procedura de achiziție a consultanței.
În ce privește controlul integrat al poluării cu nutrienţi, 50 milioane euro - din care 48 milioane euro împrumut de la Banca Mondială - au fost alocate pentru platforme de colectare și depozitare a gunoiului de grajd.
Raportul prezintă stadiile de execuție ale unor proiecte ce vizează stații de compostare, perdele forestiere, rețele de canalizare, stații de epurare și monitorizarea calității apelor. O licitație este în curs de derulare pentru realizarea Rețelei naționale de transfer de cunoștințe în vederea adoptării codului de bune practici agricole de reducere a poluării cu nutrienți și au fost contractate servicii de consultanță pentru identificarea de soluții sustenabile pentru operarea investițiilor și pentru realizarea unor anchete sociale de evaluare a impactului proiectului.
Raportul concluzionează: „În primele șase luni, Ministerul Apelor și Pădurilor a îndeplinit în cea mai mare parte măsurile trecute în Programul de guvernare, dar totodată a fost profund implicat și în rezolvarea situațiilor neprevăzute apărute ca efect al calamităților naturale, manifestări violente ale naturii a căror cauză, potrivit specialiștilor, sunt schimbările climatice“.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Actualitate