Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat împlineşte 10 ani - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat împlineşte 10 ani

11 November 2018 - 10:35 AM Actualitate

Valentin NegoiţăUnul dintre cel mai de succes concursuri pentru proiecte de mediu desfășurat în România este organizat de către Asociația ECOTIC. Vă prezentăm în continuare un scurt interviu cu președintele ECOTIC, Valentin Negoiță, referitor la cea de-a zecea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

ecologic: Vă aflați la cea de-a zecea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Care a fost motivul lansării acestei inițiative în urmă cu zece ani?

Valentin Negoiță: Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, organizată de ECOTIC împreună cu partenerii noștri, este cel mai longeviv concurs de proiecte de mediu și de CSR din România. Am pornit acest proiect din dorința de a identifica și populariza cele mai interesante inițiative locale, bunele practici și modelele de succes din domeniul protecției mediului și valorificării eficiente a resurselor, precum și programe de responsabilitate socială mai puțin cunoscute publicului. Ne-am bucurat să constatăm că multe proiecte au condus la dezvoltarea de parteneriate și la obținerea de finanțări care să permită continuarea lor pe termen mediu și lung.

În cele nouă ediții de până acum au fost înregistrate 481 de proiecte derulate de instituții de învățământ, companii, instituții publice și organizații non-profit. Între acestea s-au aflat proiecte locale privind ecologizări, plantări de arbori, campanii de colectare a deșeurilor, inițiative de protejare a biodiversității, proiecte de donații, de ajutorare a unor categorii defavorizate etc.

ecologic: De ce ar trebui ca o companie, o instituție de învățământ, o instituție publică sau un ONG să își înscrie proiectul în această competiție?

Valentin Negoiță: Orice organizație care derulează un proiect are nevoie de recunoaștere publică și de evaluarea obiectivă a impactului pe care îl au activitățile asupra comunităților locale. Concursul Premiile Pentru Un Mediu Curat oferă o platformă binevenită, pentru promovare și pentru găsirea de parteneriate pentru viitoare proiecte (www.premiilepentruunmediucurat.ro).

ecologic: Cum vor fi desemnați câștigătorii?

Valentin Negoiță: Proiectele înscrise vor intra într-o etapă de selecție realizată de un juriu format din parteneri ai Galei și persoane care lucrează în domeniul protecției mediului înconjurător. Juriul va desemna cele mai bune proiecte pentru fiecare categorie, urmând ca acestea să fie promovate pe pagina de Facebook a ECOTIC în perioada 26 noiembrie - 4 decembrie 2018. Votul final îl va avea publicul, prin aprecierile acordate postării respective. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 5 decembrie a.c. pe website-ul ECOTIC, iar premiile vor fi acordate în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

 ecologicAlte articole in rubrica Actualitate