Societatea JT Grup a fost premiată pentru performanță în protecția mediului - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Societatea JT Grup a fost premiată pentru performanță în protecția mediului

11 December 2018 - 01:02 PM Actualitate

Topului Național al Firmelor Private din RomâniaConsiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat în data de 2 noiembrie 2018 la Hotelul Mariott din București cea de-a XXVI-a ediție a „Topului Național al Firmelor Private din România“, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

Premiul „Performanță în domeniul protecției mediului“ a fost acordat firmei JT Grup SRL din Tulcea, o societate de salubritate care a investit mult în ultimul timp în reciclarea sticlei.

JT Grup este unicul producător de beton celular ecologic din România, un produs în care agregatele clasice - nisipul și pietrișul - sunt înlocuite cu granule de sticlă obținute prin supunerea deșeurilor de sticlă la un proces de implozie cu ajutorul unui utilaj special, unic în România. JT Grup procesează în prezent între 300 și 800 tone deșeuri de sticlă pe lună și intenționează ca în viitorul apropiat să atingă capacitatea de 1.400 de tone.

Cu ajutorul fondurilor europene, JT Grup a reușit crearea unui sistem de management integrat al deșeurilor unic în estul României. Deșeurile sunt colectate de la populație prin serviciul de salubritate, sunt separate în propria stație de sortare, sunt prelucrate în stația de procesare și în final se produce materialul de construcție numit „beton celular ecologic“, un material obținut prin reciclarea deșeurilor de sticlă. Ocupându-se de colectarea deșeurilor din Delta Dunării, JT Grup este și singurul operator de salubritate din Europa care își desfășoară activitatea într-o zonă umedă.

Topului Național al Firmelor Private din România

„Suntem mândri că am reușit să realizăm la Tulcea, cu sprijin din partea Uniunii Europene, un sistem integrat de gestionare a deșeurilor. Faptul că în fiecare lună producem din deșeuri aproximativ 20.000 de cărămizi ecologice nu face decât să ne încurajeze nu doar să creștem capacitatea de producție, dar să ne și extindem activitatea“, a declarat Ionuț Tudorache, directorul general al JT Grup.

La evenimentul de premiere desfășurat la hotelul Mariott au participat peste 400 de persoane și au fost premiate aproximativ 150 de companii. Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanță globală, productivitate, cifră de afaceri și profit brut. Valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante a fost de aproximativ 12 miliarde de lei cifra de afaceri, 2 miliarde lei profit brut și peste 36.000 de salariați.

La eveniment au participat: Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene, Ludovic Orban, președintele PNL, Marian Neacșu, secretar general PSD și Norica Nicolai, europarlamentar.

 ecologicAlte articole in rubrica Actualitate