Romsilva începe licitațiile pentru lemn - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Romsilva începe licitațiile pentru lemn

15 November 2019 - 04:58 PM Actualitate

LemneRegia Naţională a Pădurilor - Romsilva a anunțat că în 2020 va recolta 9,5 milioane metri cubi de lemn din pădurile statului, adică 1% din totalul actual.
Licitațiile publice principale vor avea loc în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie 2019. Directorul general Gheorghe Mihăilescu a precizat că prețul de referință de 114 lei pe metru cub rămâne același, chiar dacă prețul de achiziție „a căzut“ cu 25% față de 2018 din cauza volumului excedentar de lemn existent pe piața europeană. Referitor la costul de achiziție care a ajuns de la 226 lei în 2018 la 169 lei în 2019, șeful Romsilva a declarat: „nu îmi este teamă de acest preț, pentru că voi compensa prin servicii“.
„Cele 9,5 milioane metri cubi vor avea două destinații: 5,8 milioane de metri cubi, conform legii, vor fi vânduți prin licitație publică pe picior, adică sunt tăiați de firme atestate în domeniul exploatărilor, iar 3,7 milioane metri cubi le taie Romsilva prin cele două proceduri prevăzute de lege. (...) Acest material lemnos pe care Romsilva își propune să îl exploateze în regie proprie are următoarele destinații: asigură lemnul de foc pentru populația României și va fi vândut la un preț competitiv pentru a nu crea o disfuncție în piață, iar materialul lemnos cu valorificare superioară este oferit pentru a fi vândut prin licitație publică firmelor care vor să cumpere pentru industrializare sau vor să prelucreze mobilă“, a precizat directorul.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Actualitate