Încep lucrările la infrastructura din Piaţa Sudului - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Încep lucrările la infrastructura din Piaţa Sudului

09 June 2014 - 10:47 AM Dezvoltare durabilă

Lucrările pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului au demarat în 8 mai a.c., după ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat contractul de execuţie a acestora.

„Cu autorizaţie am început să şi montăm partea de organizare de şantier. Este cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri europene realizat pe Programul Operaţional Regional 2007-2013. Lucrarea presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti - Niţu Vasile, având următoarele caracteristici: lungime totală 356 de metri, rampa dinspre Văcăreşti 111 m, rampa spre Niţu Vasile 160 m, lungime în subteran 85 m, înălţimea liberă a pasajului subteran 5 m“, a declarat Oprescu. El a susţinut că lucrările vor fi finalizate în decembrie 2015 şi că vor fi depuse toate eforturile pentru ca proiectul să fie dus în timp la bun sfârşit. Proiectul vizează şi lucrări de refacere a liniei de tramvai existente atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei, dar şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă, amenajări peisagistice.

Durata contractului de finanţare a proiectului este de 26 de luni, iar cea de execuţie 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

AgerpresAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă