Undă verde din partea Comisiei Europene - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Undă verde din partea Comisiei Europene

10 September 2014 - 12:06 PM Dezvoltare durabilă

Ministrul Eugen TeodoroviciComisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România, documentul care prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale şi de investiţii în viitoarea perioadă de programare. „România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare. În urma acestei validări, devine de necontestat faptul că documentul trimis de România răspunde exigenţelor Comisiei“, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

România a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal. „De atunci şi până recent am avut în continuu negocieri cu reprezentanţii Comisiei pentru a obţine o strategie cât mai bună de folosire a banilor europeni pentru români şi pentru România! Procesul de validare a Acordului de Parteneriat ar fi putut fi mult mai facil dacă unii dintre români nu ar fi luptat împotriva intereselor naţionale, împotriva românilor“, a arătat ministrul.

În perioada de programare 2014 - 2020, România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocaţi pentru politica de coeziune.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă