700 de hectare de teren vor fi împădurite - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

700 de hectare de teren vor fi împădurite

13 February 2015 - 02:09 PM Dezvoltare durabilă

Împădurire700 de hectare de teren degradabil urmează să fie împădurite în judeţul Teleorman. Edilii a şapte comune au semnat la începutul anului la Consiliul Judeţean, contractele prin care devin beneficiarii acestui proiect depus la Administraţia Fondului pentru Mediu. „Putem vorbi despre un mediu sănătos şi despre un aer mai curat. Se menţine echilibrul hidrologic. Proiectele vin în completarea celorlalte proiecte de împădurire. Astăzi s-au semnat contractele, din perioada următoare, colegii primari vor începe procedurile de licitaţie“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea.

Proiectul este finanţat în proporţie de 91,90% de Administraţia Fondului pentru Mediu. Valoarea acestuia se ridică la 22 milioane de lei.

„Cu cele şapte proiecte pe care le semnăm astăzi ajungem la aproape o mie de hectare împădurite la nivelul judeţului şi, din câte ştiu, este judeţul cu cea mai mare suprafaţă împădurită prin Fondul pentru Mediu în acest moment“, a spus Adrian Gearâp, preşedintele AFM.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă