150 de milioane de lei pentru Programul „Casa Verde“ 2016 - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

150 de milioane de lei pentru Programul „Casa Verde“ 2016

04 May 2016 - 01:41 PM Dezvoltare durabilă

Programul "Casa Verde"Programul „Casa Verde“ va fi relansat în anul 2016 printr-o linie de finanțare în valoare de 150 de milioane de lei, acesta fiind completat de noul format „Casa Verde Plus“ cu un buget de 45 milioane de lei.

„După cinci ani, reluăm «Casa verde» în 2016 și, pe lângă sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă, vom finanța și investiții care utilizează materiale pentru izolație, cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltică, sisteme de acoperișuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse și sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociațiile de locatari, instituțiile publice, școli, spitale, universități. Acest program integrat, căruia eu îi spun „Casa Verde Plus“, va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru înlocuirea sistemelor de încălzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, acoperișuri, izolație, aproximativ 45 de milioane“, a declarat Cristiana Pașca-Palmer, ministrul Mediului.

Prin intermediul acestui program se estimează că aproximativ 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finanțare.

De asemenea, ministrul Mediului a mai subliniat faptul că ghidurile dedicate noului program vor fi lansate la jumătatea lunii mai, iar relansarea acestuia va stimula totodată și creșterea afacerilor din sectorul materialelor de construcții ecologice.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă