Cantitatea de lemn confiscat este mai mare cu 45% - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Cantitatea de lemn confiscat este mai mare cu 45%

13 June 2016 - 11:03 AM Dezvoltare durabilă

În primul trimestru al acestui an, cantitatea de masă lemnoasă confiscată a crescut cu 45% față de aceeași perioadă din anul 2015, de la 15.000 la 22.000 m3 în anul 2016, scrie Economica. net.

Anul trecut au fost organizate peste 32.500 de acţiuni privind legalitatea transportului de material lemnos şi a provenienţei, prelucrarea, depozitarea şi valorificarea acestuia. În cadrul acţiunii au fost verificate peste 85.600 de mijloace de transport, exploatări forestiere, depozite şi ocoale silvice. De asemenea, în primul trimestru al acestui an au fost soluţionate cu 22% mai multe dosare penale faţă de trimestrul I din 2015, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 17% a numărului de infracţiuni silvice sesizate din oficiu, de la 940 la 1.098 de fapte.

Combaterea defrişărilor ilegale constituie una dintre priorităţile Ministerului Afacerilor Interne, asigurarea protecţiei patrimoniului cultural naţional şi ale ecosistemelor naturale naţionale fiind una dintre direcţiile de acţiune stabilite prin Strategia naţională de ordine şi siguranţă publică pentru îndeplini- rea obiectivului general de creştere a gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă