„Infrastructura de alimentare verde“ - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

„Infrastructura de alimentare verde“

09 September 2016 - 05:08 PM Dezvoltare durabilă

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat programul „Infrastructură de alimentare verde“. Acesta vine să completeze existența stimulentelor pentru achiziția de vehicule electrice pe care autoritățile le oferă în cadrul programului „Rabla Plus“.

Programul își propune ca până în 2020 pe teritoriul țării noastre să existe nu mai puțin de 6000 de puncte de încărcare destinate vehiculelor electrice sau hibride. Au fost trasate chiar și obiective foarte clare pentru anul în curs: 420 de stații de încărcare cu o putere de 22 kW și alte 420 de stații de putere mai mare de 22 kW. Bugetul prevăzut pentru acest an este de 70 milioane de lei. Dacă o parte din aceste prize vor fi instalate direct de către autorități, pentru restul se mizează şi pe interesul persoanelor juridice. În acest sens, acestea pot solicita o sumă de până la 900.000 lei pentru amenajarea acestor stații de încărcare.

Dosarele vor putea fi depuse între 5 septembrie și 15 octombrie 2016, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu.

Una dintre condițiile esențiale pentru acordarea acestei subvenții este ca locul vizat să fie unul cu destul trafic rutier. Vor fi vizate de către autorități parcările publice, parcările care deservesc puncte de interes public, săli de spectacole, instituții publice, centre comerciale, gări, aeroporturi, parcări cu acces direct la autostrăzi, drumuri naționale și europene.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă