România are 23 noi arii naturale protejate - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

România are 23 noi arii naturale protejate

10 October 2016 - 01:40 PM Dezvoltare durabilă

Arie protejatăDe acum, 23 de noi situri din România devin arii naturale protejate în cadrul rețelei ecologice europene Natura 2000 și sunt declarate arii de protecție specială avifaunistică, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate pe 14 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, declararea de noi arii de protecție specială avifaunistică va contribui la conservarea speciilor de păsări de interes comunitar, oferind factorilor interesați posibilitatea să administreze aceste arii și să acceseze fonduri UE.

Prin includerea acestor zone în rețeaua europeană Natura 2000, se estimează că suprafața acoperită de ariile de protecție specială avifaunistică va fi în concordanță cu suprafața ariilor de importanță avifaunistică recunoscute de BirdLife International și de Comisia Europeană.

„România adăpostește cele mai valoroase ecosisteme din Europa pe aproximativ 1,6 milioane de hectare (rezervații științifice, rezervații naturale, parcuri naționale, parcuri naturale, monumente ale naturii), la care se adaugă Rezervația Biosferei Delta Dunării, cu cele 580.000 de hectare. Ariile naturale protejate înființate în România, inclusiv siturile Natura 2000 - arii naturale protejate de interes european - reprezintă 23% din suprafața țării, iar din acest areal pădurile reprezintă 45% din fondul forestier național. Parcurile naționale și naturale (fără Delta Dunării) reprezintă doar 5% din suprafața României“, se arată în comunicatul Guvernului.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă