Contestaţiile în instanţă nu trebuie să dureze mai mult de șase luni - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Contestaţiile în instanţă nu trebuie să dureze mai mult de șase luni

10 October 2016 - 02:18 PM Dezvoltare durabilă

Comisarul european Corina Creţu şi primarul Capitalei, Gabriela FireaComisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a propus la întâlnirea avută în septembrie la Bruxelles cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, o amendare a legislației astfel încât un proces să nu dureze mai mult de șase luni în cazul proiectelor cu finanțare europeană.

„Unul dintre cele mai importante proiecte de mediu despre care s-a discutat este stația de epurare Glina, cu finanțare în valoare de 200 milioane de euro, proiect blocat însă în instanță din cauza contestării licitației. Corina Creţu a fost de părere că trebuie luată urgent o decizie în acest caz, în sensul continuării acestui proiect sau reluării de la zero a întregii proceduri.

Comisarul european a propus de asemenea o amendare a legislației în sensul ca un proces în cazul proiectelor cu finanțare europeană să nu dureze mai mult de șase luni“, a informat biroul de presă al Primăriei Capitalei pe 11 septembrie, prin intermediul unui comunicat.

Comisarul european a subliniat că în perioada 2014-2020, Bucureștiul are alocate fonduri de aproximativ 2,3 miliarde de euro și a încurajat o coordonare eficientă între autoritățile din România, oferind sprijinul său și al echipei de specialiști europeni pentru proiectele aflate în desfășurare și pentru noi idei.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă