ECOTIC prezintă: „Ziua Împăduririi“ 2017 - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

ECOTIC prezintă: „Ziua Împăduririi“ 2017

11 May 2017 - 02:01 PM Dezvoltare durabilă

"Ziua Împăduririi" 2017„Ziua Împăduririi“ este o acțiune de tradiție a Organizației ECOTIC, ajunsă în acest an la cea de-a cincea ediție. Este un eveniment dedicat producătorilor și partenerilor ECOTIC, o bună ocazie oferită tuturor de a contribui la un mediu mai curat.

Acțiunea de împădurire s-a desfășurat în data de 31 martie 2017 pe raza Ocolului Silvic Comana, în județul Giurgiu. Peste 100 de participanți au fost așteptați în „Șantierul de Împădurire Herăști“, unde s-a planificat plantarea a 1500 de puieți de stejar, frasin și salbă moale. Acțiunea a fost un prilej minunat de reconectare la natură, la nevoile acesteia, precum și de stimulare a contribuției oamenilor la menținerea echili brului ecologic.

Cu ajutorul personalului Ocolului Silvic Comana, participanții au aflat ce înseamnă o lucrare de plantare corespunzătoare, începând de la dimensiunea și dispunerea gropilor, până la modul în care puieții sunt dispuși, acoperiți și distribuiți. În câteva ore, Ocolul Silvic Comana a primit în dar 1500 de vlăstare noi, pe lângă entuziasmul, munca și mulțumirea participanților. Invitația ECOTIC a fost onorată de echipe ale partenerilor de la Ager Business Tech, Asbis România, Assa Abloy România, Ecopier, Elefant Online SA, F64 Studio, Glove Technology, Grundfos Pompe România, Essers, Havi Logistics, Intrarom şi Vodafone România, alături de reprezentanți ai autorităților publice. Aceștia s-au informat, au plantat, iar apoi au vizitat Moara de Hârtie și Satul Meșteșugarilor din Comana.

În fiecare an, ECOTIC își propune să ofere echipei și partenerilor săi ocazia de a derula activități în afara biroului pentru obiectivul urmărit în cei mai bine de 10 ani de la înființarea organizației: pentru un mediu curat!

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă