Termocentrale care funcționează ilegal - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Termocentrale care funcționează ilegal

05 October 2017 - 11:42 AM Dezvoltare durabilă

TermocentralăÎn România există 15 termocentrale pe cărbune care nu respectă normele privind emisiile industriale și funcționează ilegal. Sunt mai puține decât în 2016, când se înregistrau 21, dar situația este încă îngrijorătoare, se arată în raportul „Starea termocentralelor pe cărbune din România în 2017“, realizat de Greenpeace România.

Potrivit unui comunicat al organizației, cele 15 grupuri care funcționează ilegal sunt instalații aferente termocentralelor din Bacău (o unitate), Turceni (2 unități), Govora (2), Drobeta (4), Paroșeni (o unitate) și Mintia (5). Aceste instalații nu au capacitatea de a funcționa cu respectarea limitelor prevăzute de Legea privind emisiile industriale, nu dețin o autorizație integrată de mediu și funcționează ilegal.

„Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara este un caz unic în Europa: nu deține autorizație integrată de mediu și nu respectă limitele de poluare de 4 ani. Deși Garda de Mediu a dispus oprirea termocentralei pentru lipsa investițiilor menite să protejeze mediul înconjurător și a amendat operatorul cu 60.000 de lei pentru că funcționa fără autorizație integrată de mediu, operatorul a contestat procesul verbal de contravenție și în prezent termocentrala funcționează (...), cauzând prejudicii de mediu ireversibile, deși nu mai are autorizație integrată de mediu din 2013“, a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă